قرار گرفتن در معرض توکسوپلاسما گوندی انگل مدفوع گربه ، که در گربه ها تولید مثل می کند و اغلب از طریق گوشت خام به انسان منتقل می شود ، ممکن است خطر سرطان مغز را افزایش دهد.
این دلیل دیگری برای پختن گوشت و مراقبت از بستر گربه است :یک مطالعه جدید نشان می دهد که انگل Toxoplasma gondii که در گربه ها تولید مثل می کند و بیشتر اوقات از طریق گوشت خام به انسان سرایت می کند ، خطر ابتلا به سرطان مغز را افزایش می دهد. محققان ارتباطی بین وجود آنتی بادی های T. gondii در خون افراد (نشانگر قرار گرفتن در معرض قبلی انگل )، و ایجاد گلیوما (شایعترین نوع سرطان مغز )، چندین سال بعد یافتند.
آنا کوگیل ، یکی از نویسندگان این مطالعه ، سرطان ، یافته ها ، که روز دوشنبه (۱۱ ژانویه) در مجله بین المللی سرطان منتشر شد ، “نشان می دهد افرادی که بیشتر در معرض انگل T. gondii قرار دارند ، ممکن است به گلیوم مبتلا شوند”. متخصص اپیدمیولوژی در مرکز سرطان موفیت در تامپا ، فلوریدا ، در بیانیه ای گفت. با این حال ، کوگیل هشدار داد که یافته های فعلی “باید در یک گروه بزرگتر و متنوع تر از افراد تکرار شود” و خطر کلی ابتلا به گلیوم در طول زندگی در افراد متوسط کم است.
علاوه بر این ، مطالعه حاضر نمی تواند رابطه علت و معلولی را ثابت کند. در این بیانیه جیمز هاج ، متخصص اپیدمیولوژیست در انجمن سرطان آمریکا در آتلانتا ، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: “این بدان معنا نیست که T. gondii قطعاً در همه شرایط باعث گلیوم می شود.” “برخی از افراد مبتلا به گلیومای فاقد آنتی بادی T. gondii هستند و بالعکس.”
gondii بیشتر حیوانات خونگرم ، از جمله انسان را آلوده می کند. با این حال ،فقط در گربه ها تحت تکثیر جنسی قرار می گیرد ، بنابراین برای تکمیل چرخه زندگی خود باید آنها را آلوده کند. انگل ، که می تواند مغز را آلوده کند ، به دلیل احتیاط کمتر جوندگان آلوده نسبت به گربه ها و تسهیل تولید مثل خودش شناخته شده است. این امر در انسان نیز با رفتار ریسک پذیر همراه بوده است. اگرچه انسان می تواند با پاشیدن مدفوع گربه از یک حیوان خانگی آلوده، در معرض انگل قرار بگیرد ، اما بیشترین راه مواجهه با مصرف گوشت خام یا نیمه پخته شده از حیوان آلوده است.
لایو ساینس قبلا گزارش داده بود که عفونت های T. gondii ، معروف به توکسوپلاسموز ، شایع است و حدود ۲ میلیارد نفر در سراسر جهان و ۴۰ میلیون نفر در ایالات متحده را مبتلا می کند. بر اساس مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) ، بیشتر افراد مبتلا به عفونت هیچ علائمی ندارند ، زیرا سیستم ایمنی بدن آنها انگل را کنترل می کند ، اما در موارد نادر ، انگل می تواند علائم جدی از جمله از دست دادن بینایی ایجاد کند.
گلیوما یک سرطان کشنده است و گلیوبلاستوما کشنده ترین نوع آن است. بر اساس اعلام انجمن سرطان آمریکا ، میزان بقای پنج ساله گلیوبلاستوما در افراد ۵۵ سال به بالا فقط ۶ درصد است ، در مقایسه با جمعیت عمومی که به سرطان مبتلا نیستند. از عوامل خطرساز گلیوما می توان به مرد ، سفید پوست غیر اسپانیایی ، پیرتر و بلندتر بودن اشاره کرد.
برای بررسی تأثیر قرار گرفتن در معرض T. gondii در خطر ابتلا به گلیوم ، محققان به دنبال آنتی بادی برای T. gondii در نمونه های خون افرادی که دارای گلیوم بودند (نمونه ها چندین سال قبل از تشخیص آنها جمع آوری شده بود) و همچنین سرطان- گروه کنترل رایگان. محققان از نمونه های خون و داده های شرکت کنندگان در دو مطالعه قبلی استفاده کردند: انجمن پیشگیری از سرطان American Cancer Society-II Nutrition Cohort (CPSII-NC) و بانک سرطان Janus Serum Bank (Janus).
محققان دریافتند ، شرکت کنندگان مبتلا به گلیوم بیشتر از شرکت کنندگان در گروه کنترل در نمونه های خون خود دارای آنتی بادی علیه T. gondii بودند. محققان دریافتند ، علاوه بر این ، در شرکت کنندگان در مطالعه Janus ، خطر گلیوبلاستوما با افزایش سطح آنتی بادی T. gondii افزایش می یابد ، به این معنی که هرچه سطح آنتی بادی آنها بیشتر باشد ، خطر آنها نیز قوی تر است. با این حال ، ارتباط بین قرار گرفتن در معرض T. gondii و خطر ابتلا به گلیوما از نظر آماری برای هر آنتی بادی جداگانه و هر زیرگروه گلیوما معنی دار نبود.
نویسندگان نوشتند ، این اولین مطالعه آینده نگر بود – یعنی مطالعه ای که قرار گرفتن در معرض T. gondii را قبل از تشخیص سرطان بررسی کرد – برای گزارش ارتباط بین قرار گرفتن در معرض T. gondii و توسعه گلیوم. این طرح مطالعه به محققان این امکان را می دهد تا از احتمال وجود پیوند گلیوما-انگلی در اثر گلیومها که خطر ابتلا به انگلی را افزایش می دهد ، جلوگیری کنند.
شناسایی T. gondii به عنوان یک عامل خطر برای گلیوم می تواند پیامدهای عملی داشته باشد. نویسندگان خاطرنشان کردند ، گرچه بیشترین عوامل خطر برای گلیوما قابل اصلاح نیستند ، اما قرار گرفتن در معرض انگل چیزی است که افراد می توانند از آن جلوگیری کنند.
اگر مطالعات دیگر این یافته ها را تأیید کند ، “نتیجه گیری:” کاهش قرار گرفتن در معرض این پاتوژن متداول ناشی از مواد غذایی ، اولین فرصت ملموس را برای پیشگیری از این تومور مغزی بسیار تهاجمی فراهم می کند. “
نظرات کاربران